Sprøtt kyllingskinn

fra Livèchekylling

4 Porsj.

Del

Type

Ingredienser

Skinnet av 4 hele kyllinger eller 10 fileter
1 ss flaksalt
1 ss Togarashi-krydder
(ev. malt chili/ malt paprika)  

Friterte hvitløksflak
5 fedd hvitløk olje til steking 

Til servering: 
1 dl ponzusaus 
1 stk lime 
1 stk grønn chili 
1 ts flaksalt

Tilberedning

1. Sett ovnen på 190 °C og kle to stekeplater med bakepapir. Legg kyllingskinnene flatt utover stekebrettene og krydre med salt og togarashi-krydder. Legg et bakepapir over og sett et steke brett til på toppen slik at skinnene ligger i press. Stek i ovnen i 40-50 minutter, til de er gylne og sprø.

2. Skjær hvitløksfeddene i tynne skiver, bruk mandolin. Stek i godt med olje til de er gylne.

3. Skjær chili i tynne ringer, og lime i tynne skiver. Server sprøstekte kyllingskinn overstrødd med flaksalt, chili og friterte hvitløksflak, med ponzusaus og limeskiver til.

Se alle oppskrifter