Popcorn-Livèche

med sursøt dip

4 - 6 Porsj.

Del

Type

Ingredienser

400 g Livèche kyllingfilet
1 dl hvetemel
1 ts salt
½ ts pepper
1 stk egg
4 ss kefir
5 dl cornflakes  

Sursøt dip:
3 stk røde chili
1 ts salt
2 hvitløkfedd
1 ss olje
3 dl ananasjuice
0,5 dl eddik
3 dl sukker
4 ss tørkede chiliflak
2 ss Maizena
4 ss kaldt vann

Tilberedning

1. Lag sursøt-dipp ved å finhakke chili og mose i en morter med salt og hvitløk til en grov masse. Fres raskt i en panne med olje under omrøring, ca. 30 sekunder. Ha i ananasjuice, eddik og sukker og kok opp. Rør inn chiliflak og la småkoke i ca. 10 minutter. Pass på at det ikke koker for lenge, da får du knekk heller enn saus. Rør ut Maizena i litt kaldt vann og spe sausen med blandingen under konstant omrøring. Kok til sausen er tykk og avkjøl.

2. Varm olje til fritering. Del kyllingfiletene i små biter, ca. 3-4 cm. Ha hvetemel, salt og pepper i en bolle. Pisk sammen egg og kefir i en annen bolle, og knus cornflakes og ha i en tredje. Dypp bitene først i mel, så egg, så cornflakes. Pass på at de er godt dekket overalt.

3. Friter bitene (eller stek i panne) til gylne og sprø, ca. 10 minutter. La renne av seg på litt kjøkkenpapir.

4. Server popcorn-kylling med sursøt chilisaus.

Se alle oppskrifter