Melkebraisert

Livèchekylling

6-8 Porsj.

Del

Ingredienser

1 stk hel Livèchekylling
2 ts salt
1 ts nykvernet pepper
2 ss olivenolje
5 dl melk
1 stk hel kanelstang
1 håndfull timian
2 stk sitroner
2 stk hele hvitløk

Tilberedning

1. Sett ovnen på 190 °C. Gni kyllingen godt inn med olje, salt og pepper og legg i en ildfast form. Bind sammen bena.

2. Hell over melk og ha i kanelstang, timian, sammen med sitroner og hvitløk delt i halve.

3. Stek i ovnen i 1,5 time. Sausen vil skille seg, det er helt normalt og smaker godt. Server kyllingen med saus ved siden av.

Tips: Server gjerne med smørdampede grønnsaker, hakkede pistasjnøtter og moste poteter. For en ekstra luksuriøs variant kan du legge tynne skiver med trøffel under skinnet på kyllingen.

Se alle oppskrifter