Livèche-kyllingvinger

2 ways

4 Porsj.

Del

Type

Ingredienser

Langtidskokte buffalowings:
2 kg Livèche kyllingvinger
150 g smør
2,5 dl chilisaus
2 ss Worchestershire-saus
2 ss tørket oregano
1 fedd hvitløk

Asiatiske kyllingvinger:
2 kg Livèche kyllingvinger
2 ts sesamfrø  

Marinade:
½ ts sesamolje
2 ss sitronsaft
2 ss sushi-eddik
1 dl soyasaus
2 ss brunt sukker
1 dl ketchup
2 ss hoisinsaus
2 ss østerssaus
2 ss sambal oelek
4 fedd hvitløk
1 ss finret fersk ingefær
½ ts five spice

Tilberedning

Langtidskokte buffalowings:
1. Forvarm ovnen til 200 °C. Kok opp smør, chilisaus, Worchestershire-saus, oregano og presset hvitløk i en stor gryte. La småkoke over medium varme i 5 minutter.

2. Ha kyllingvingene i kasserollen, rør godt så vingene dekkes av sausen. Sett kasserollen med lokk i ovnen i 2 timer.

3. Bre kyllingvingene utover flere stekebrett med bakepapir og stek ett og ett brett høyt i ovnen til vingene blir sprø og gylne, ca. 5 minutter.

Asiatiske kyllingvinger:
1. Forvarm ovnen til 180 °C. Riv hvitløk og ingefær fint og rør sammen med de øvrige ingrediensene til en marinade. Pensle vingene godt med marinade på begge sider og legg dem utover bakepapirkledte stekebrett.

2. Stek i ovnen i 30 minutter, pensle med mer marinade underveis i steketiden.

3. Dryss over sesamfrø ved servering.

Se alle oppskrifter