Livèche-kyllingfilet

med kremet pesto

4 Porsj.

Del

Ingredienser

4 stk Livèche kyllingfileter
100 g sjampinjong
1 fedd hvitløk
1 dl pesto
1 dl hønsebuljong
1 dl kremfløte
1 dl revet parmesan
1 ts salt
½ ts pepper
1 håndfull basilikumblader

Pesto:
1 stk basilikumplante, blader og stilker
30 g pinjekjerner
150 g parmesan
2 fedd hvitløk
1-2 dl olje

Tilberedning

1. Lag pesto ved å ha alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin med knivblad og kjør til en grov mos. Spe med nok olje til du har en tykk, grov pesto.

2. Stek kyllingen gyllen på skinnsiden i litt smør og olje, snu og stek noen minutter på andre siden. Ha over i en ildfast form.

3. Del sopp i biter og stek med finhakket hvitløk i pannen, ca. 4 minutter. Ha i pesto, buljong, fløte og revet parmesan og rør til en jevn saus. Smak til med salt og pepper. Hell sausen over kyllingen i formen.

4. Dryss over ekstra parmesan på kyllingfiletene og gratiner i ovnen på 210 °C i 8-10 minutter eller til kyllingen er akkurat gjennomstekt. Server med frisk basilikum og godt brød.

Se alle oppskrifter