Wrap

med pulled Livèchekylling og asiatisk salat

4 Porsj.

Del

Type

Ingredienser

800 g Livèche kyllingbryst
2 fedd hvitløk
1 ts finrevet ingefær
1 stk sjalottløk
1 ss soyaolje
1 dl soyasaus
0,5 dl riseddik
0,5 dl søt soya
1 stk vårløk
ev. 1 ss Maizena 8 stk wraps
(ev. kinesiske pannekaker)
2 stk lime  

Asiatisk salat:
1/8 stk rødkål
1/8 stk savoykål
½ stk gul paprika
½ stk rød paprika
½ stk agurk
6 stk vårløk
5 cm ingefær
4 fedd hvitløk
4 ts sesamolje
0,5 dl soyasaus
2 ss riseddik
1 ts tørket chiliflak

Tilberedning

1. Bland sammen most hvitløk, finrevet ingefær, skivet sjalottløk, olje, soyasaus og riseddik. Del vårløken i grove biter og ha i en gryte med sausen og kyllingfiletene. Gryten må være stor nok til at kyllingen ligger i ett lag, og er nesten dekket med saus. Spe med litt ekstra vann eller kyllingkraft om nødvendig. Sett på lokk og la småkoke i 50-60 minutter. Vend kyllingfiletene et par ganger underveis.

2. Sil kraften over i en liten gryte og reduser til en tykk saus. Rør inn maizena ved behov. Bruk to gafler og riv kyllingen fra hverandre. Vend kyllingen i sausen.

3. Skjær kål, paprika og agurk julienne. Finsnitt vårløk og riv ingefær og hvitløk fint. Bland med sesamolje, soyasaus, riseddik og litt tørket chili til en dressing. Vend grønnsakene med halvparten av dressingen, server resten ved siden av.

4. Varm wrapsene om nødvendig, skjær lime i båter og server kyllingen i wraps med asiatisk salat, og limebåter ved siden av.

Se alle oppskrifter