Livèchekylling tempura

med ingefær- og appelsinsaus

6 - 8 Porsj.

Del

Ingredienser

4 stk Livèche kyllingfileter

Tempurarøre:
200 g hvetemel
1 ss Maizena
1 ts bakepulver
3-5 dl øl

Ingefær- og appelsinsaus:
1 fedd hvitløk
2 ss olivenolje
1 dl brunt sukker.
1 stk appelsin
1 ss finrevet ingefær
3 dl appelsinjuice
1 ss Maizena
1 ts five spice

Tilberedning

1. Finhakk hvitløk og fres mykt i olje i en liten gryte. Riv appelsinskall og press ut juicen. Ha brunt sukker, revet ingefær, appelsinskall og –saft, 2,5 dl appelsinjuice og five spice-krydder i gryta og småkok i 10 minutter under omrøring. Rør ut maizena med resten av appelsinjuicen og rør inn i den kokende sausen. Kok til sausen tykner, og sett til side. Blir sausen for tykk, kan du spe med mer appelsinjuice.

2. Varm olje til fritering. Skjær kyllingfiletene i strimler. Rør sammen tempurarøren til en passe tykk røre. Dypp filetene i tempurarøren, så de er godt dekket, og friter gylne i varm olje. Snu underveis. La renne av seg på kjøkkenpapir. Server med sausen til å dyppe i.

Se alle oppskrifter