Taco

med grillet Livèchekylling, ananassalsa og chilimajones

4  Porsj.

Del

Ingredienser

4 stk Livèche kyllingfileter
1 stk hjertesalat
2 stk avokado
1 dl chilimajones
8 stk små tortillalefser  

Grillmariande:
1 dl olivenolje
2 stk lime
1 ss brunt sukker
1 ts spisskummen
1 ts chilipulver
1 ts hvitløkpulver
1 ts salt  

Ananassalsa:
1 stk ananas
½ stk mango
1 stk rød paprika
1 stk rød chili
1 stk rødløk
1 stk lime
1 potte fersk koriander

Tilberedning

1. Press saften fra 2 lime og rasp skallet fra 1 lime. Bland med resten av ingrediensene til grillmarinaden og ha i en plastpose sammen med kyllingen. Legg kaldt i minst 30 minutter, gjerne 3 timer.

2. Skrell og del ananas og mango i små terninger. Hakk paprika i biter og finhakk chili og rødløk. Bland alt sammen til en salsa. Rasp limeskall og press ut saften. Vend limesaft og -skall og grovhakket koriander inn i salsaen.  

3. Fjern kyllingfiletene fra marinaden og grill på høy varme til akkurat gjennomstekt, 6-8 minutter på hver side. La hvile i 10 minutter og del i skiver. Server i tortillalefser med strimlet salat, avokado i skiver, ananassalsa og chilimajones.

Se alle oppskrifter