Livèche-schnitzel

panert på tre måter

4 Porsj.

Del

Ingredienser

6 stk Livèche kyllingbryst
3 dl hvetemel
1 ts salt
½ ts pepper
2 stk egg
1 stk sitron  

Sitron- og pekannøttpanering:
2 dl panko/brødsmuler
2 dl hakkede pekannøtter
1 ss sitrontimian
1 ts finrevet sitronskall

Parmesan- og urtepanering:
3-4 dl panko/brødsmuler
1 dl revet parmesan
0,5 dl finhakkede urter, f.eks. timian og persille  

Sesam- og havregrynpanering:
3-4 dl lettkokte havregryn
0,5 dl lyse sesamfrø
0,5 dl sorte sesamfrø
1 ts limeskall  

Erte- og fetasalat med mynte:  
400 g frosne grønne erter
1 dl mynteblader
1 ts salt
½ ts pepper
1 ss finrevet sitronskall
150 g fetaost
3 ss olivenolje

Tilberedning

1. Del kyllingbrystene i to på langs og bank hver del flat med en kjøtthammer.

2. Rør sammen ingrediensene til hver panering og kjør i en kjøkkenmaskin med knivblad til ønsket konsistens, og fordel i hver sin skål. Rør sammen hvetemel med salt og pepper i en skål og visp eggene lett i en annen skål.

3. Vend kyllingen først i hvetemel, deretter i egg og til slutt i valgte paneringsblanding. Pass på at hele fileten er godt dekket. Stek schnitzel i smør på medium varme, til kyllingen er akkurat gjennomstekt, ca. 3-4 minutter.

4. Skjær sitronen i båter. Kok ertene raskt i lettsaltet vann og mos lett med en gaffel eller potetstapper. Vend med hakket mynte, salt, pepper, revet sitronskall, smuldret feta og litt olivenolje. Server schnitzelen med ekstra sitronbåter.

Se alle oppskrifter