Livèche-kyllingburger

med chipotle-slaw

4 Porsj.

Del

Type

Ingredienser

4 stk Livèche utbeinet kyllinglår
1 stk rød chili
1 fedd hvitløk
1 cm ingefær
1 stk lime
1 ts salt
½ ts pepper
2 stk brioche hamburgerbrød  


Chipotle-slaw:
1 stk chipotlechili
2 dl majones
2 ts honning
1 stk lime
½ stk hodekål
¼ stk rødkål
2 stk gulrøtter
4 stk vårløk
1 bunt frisk koriander

Tilberedning

1. Finhakk chili, mos hvitløk, riv ingefær og bland alt med saft og skall fra lime. Vend kyllingen i marinaden og krydre med salt og pepper. La marinere i 30 minutter.

2. Forvarm ovnen til 210 °C. Legg kyllingen i en ildfast form og stek i ca. 30 minutter, til skinnet er sprøtt og kyllingen gjennomstekt.

3. Bløtlegg chipotlen i kokende vann i ca. 15 minutter. Finhakk og mos lett. Bland ca. 1 ts chipotle med majones, honning og limesaft. Smak og ha i mer chipotle om du ønsker. Skjær hodekål, rødkål og gulrøtter i fine strimler, finsnitt vårløk og grovhakk koriander. Vend grønnsakene sammen og rør inn chipotlemajonesen.

4. Legg hamburgerbrødene kjapt på grillen. Server stekte kyllinglår med chipotle-slaw i hamburgerbrød.

Se alle oppskrifter