Kylling Satay

av Livèche utbenet kyllinglår

4 Pers

Del

Ingredienser

800 g Livèche utbenet kyllinglår
5 ss søt soya
4 ss smeltet smør

Peanøttsaus:
2 fedd hvitløk
1 stk løk
2 stk chili
1 ss solsikkeolje
2 dl peanøttsmør
2,5 dl kokosmelk
3 ss søt soya
2 ss salt soya
1 ts salt
1 dl knuste peanøtter
1 stk lime

Tilberedning

1. Finhakk hvitløk, løk og chili og fres i olje i en varm panne, ca. 3 minutter. Skru ned varmen og rør inn peanøttsmør, kokosmelk og soyasaus, og kok videre under omrøring på lav varme i ca. 10 minutter. Kjør glatt med stavmikser og rør inn hakkede peanøtter. Smak til med limesaft og småkok i 2 minutter. Avkjøl til romtemperatur og server.

2. Del kylling i biter og tre på grillspyd. Rør sammen søt soyasaus og smeltet smør og pensle kyllingspydene godt. Grill på høy varme til akkurat gjennomstekt, og server med peanøttsaus og limebåter.

Til servering:
2 stk lime

Se alle oppskrifter