Indisk butter chicken

med strimlet Livèchekylling

4 Porsj.

Del

Ingredienser

800 g strimlet Livèchekylling
2 ss tandoori masala eller garam masala
1 ss finrevet fersk ingefær
1 ss finrevet hvitløk
2 dl yoghurt  

Saus:
2 ss klaret smør
1 stk løk
1 ss finrevet ingefær
1 ss finrevet hvitløk
1 ss tomatpuré
400 g hakkede tomater
1 ts chilipulver
1,5 ss malt koriander
1,5 ts malt spisskummen
1,5 dl kremfløte
0,5 ts garam masala
ev. litt malt bokkhornskløver

Til servering:
4 stk nanbrød
1 bunt frisk koriander

Tilberedning

1. Finriv ingefær og hvitløk og bland sammen med masala og yoghurt til en marinade. Vend kyllingstrimlene i marinaden og sett i kjøleskap over natten.

2. Finhakk løk og fres i klaret smør til mykt, 5-7 minutter. Tilsett hvitløk, ingefær og tomatpuré og fres i 30 sekunder. Ha i hakkede tomater og krydder, og la småkoke under omrøring i ca. 5 minutter. Kjør sausen helt jevn med en stavmikser.

3. Ha kylling og tomatsaus i en gryte, og la koke over medium varme i ca. 20 minutter, til kyllingen er gjennomkokt.

4. Varm nanbrød om nødvendig og grovhakk koriander. Rør fløte inn i kyllinggryten, varm opp og server med grovhakket koriander og nanbrød til.

Se alle oppskrifter