Hel ovnsbakt Livèchekylling

med sitron og salvie

6 Porsj.

Del

Ingredienser

1 hel Livèchekylling
2 stk sitroner
1 stor bunt salvie
2 hele hvitløk
100 g smør
1 liten bunt løpstikke
150 g småløk
2 ts salt
1 ts pepper

Tilberedning

1. Gni kyllingen inn med salt og pepper. Mos sammen romtemperert smør og finhakket løpstikke og gni utover kyllingen. Del sitronene i tykke skiver og fyll kyllingens hulrom med sitron og salvieblader. Bind sammen bena, og legg resten av sitron, salvie, hele hvitløkfedd og småløk i panna. Topp med mer løpstikkesmør. 

2. Stek kyllingen ved ca. 180 °C i 1,5 time. Pensle med smør fra panna underveis. Server gjerne med ovnsbakte poteter, potetmos eller bare godt brød og salat.

Se alle oppskrifter