Coq au riesling

med Livèchekylling

6 -8 Porsj.

Del

Ingredienser

1 hel Livèchekylling delt i biter
50 g smør
2 ss olivenolje
8 stk småløk
150 g bacon
4 fedd hvitløk
150 g aromasopp
5 dl riesling
2,5 dl kremfløte
1 ts salt
½ ts pepper
2 ss hakkede urter, f. eks. timian og persille

Tilberedning

1. Varm en gryte og brun kyllingbitene i olje og smør til godt gylne. Legg til side.

2. Finhakk hvitløk, skrell og del løk i to og del bacon i biter. Ha i gryten og fres til mykt, ca. 5 minutter. Løft ut av gryten.

3. Del sopp i to og ha i gryten. Fres til brun, ca. 5 minutter. Ha alle grønnsakene, bacon og kyllingen tilbake i gryten, ha i vinen og kok opp. Senk varmen, sett på lokk og la småkoke i 20 minutter.

4. Rør rundt, tilsett fløte og la koke videre uten lokk i ca. 15 minutter. Rør inn hakkede urter. Server med godt brød til å suge opp sausen.

Se alle oppskrifter