Bao

med Livèchekyllingnuggets

4 - 6 Porsj.

Del

Type

Ingredienser

600 g Livèche kyllingfilet
5 dl kefir
1 ts kajennepepper
3,5 dl hvetemel
1 ts paprikapulver
1 ts malt ingefær
1 ts salt
1 ts nykvernet pepper
olje til fritering

Bao/steamed buns:
1 ts tørrgjær
5 ss sukker
2 dl lunkent vann
7 dl hvetemel
1 ts bakepulver
¾ ts salt
5 ss kremfløte
klaret smør eller olje til pensling

Wasabimajones:
3 dl majones
3-5 ts wasabipaste

Tilberedning

1. Del kyllingen i tykke avlange biter (ca. 3x9 cm) og vend med kefir og kajennepepper. Dekk til med plast og la marinere i kjøleskapet over natten.

2. Bland tørrgjær,1 ts sukker og lunkent vann og la svelle i 5 minutter. Ha i resten av ingrediensene og elt til en smidig deig, i ca. 10 minutter. La deigen heve i en bolle dekket med plast i ca. 1 time.

3. Del bao-deigen i ca. 16 emner og rull til boller. Kjevle dem forsiktig ut til oval form. Pensle begge sidene godt med klaret smør og brett i to. Dekk med plast og la etterheve i 30 minutter.

4. Varm olje til fritering. Bland mel, paprika, ingefær, salt og pepper. Vend kyllingen i blandingen og friter i varm olje til gyllenbrun og sprø, ca. 6-8 minutter. La renne av seg på kjøkkenpapir. La ligge på rist til de skal serveres.

5. Damp bao buns i en bambusdamper i puljer. Dekk med lokk og la dampe 5 minutter, eller til gjennomdampet.

6. Rør sammen wasabi og majones. Del agurk og hjertesalat i tynne strimler. Server kyllingen i bao buns med wasabimajones, kimchi og finstrimlede grønnsaker.

Se alle oppskrifter