Norsk kylling i verdensklasse

Livèchekylling er utviklet etter inspirasjon fra de beste, franske kvalitetskyllingene. Den er av en saktevoksende rase, og vokser derfor sakte og harmonisk. Fôret er 100 % vegetabilsk og er tilgjengelig for kyllingene hele tiden. Urten løpstikke, også kjent som kjærlighetsurt, gir en smak som er unik i det norske markedet. Sammensetningen av vitaminer og proteiner i fôret sikrer riktig vekst. Kyllingen lever i et rolig og tilrettelagt miljø og har et spesialkonstruert uteareal der de kan gå inn og ut etter eget ønske.

Livèchekyllingen – fremtidens kylling

Livèchekyllingen er kylling av en saktevoksende rase, og får vokse seg naturlig stor i 48-50 dager. De lever etter ordinær døgnrytme og har tilgang på dagslys. Fremtidstrendene viser at hvitt kjøtt-markedet er i stor endring, og denne typen kylling vil bli stadig mer etterspurt, da den er en sterk, sunn og frisk rase som gir det beste kjøttet.

Livèchekyllingen har en godt utviklet muskulatur, som gir mye kjøtt på beinet og store fine stykningsdeler.

100% vegetabilsk fôr

Kornet er 100 % vegetabilsk – og selvfølgelig lokalt. Alt blir malt på den lokale mølla,  som ligger tvers over markene der kornet dyrkes fra Frøshaug gård. Kornet er havre og bygg, i tillegg blir det tilsatt soya, mais - og selvfølgelig kjærlighetsurten løpstikke. Riktig sammensetning av vitaminer og proteiner i fôret er viktig, da et kalorifattig fôr sikrer riktig og sakte vekst for dyra, samt bidrar til en gunstig omega 3 og omega 6- balanse i kjøttet.

Fôret er tilgjengelig for kyllingene hele tiden. Kyllinger er forskjellige akkurat som oss mennesker. Den velger jo selv hvor mye den spiser. Derfor vokser kyllingene ulikt og får litt forskjellig vekt, selv om de er like gamle.

Livèchekylling er (og har alltid vært) fritt for Narasin, selvfølgelig.

Løpstikke - Lovage - Liebstöckel - Livèche

Løpstikken som blir tilsatt i fôret bidrar til særegen smak på kjøttet. Løpstikke er en skarp, bitter-søt, varmende, beroligende og styrkende urt som sies å være bra for fordøyelsen og åndedrettsorganene. Den virker blant annet appetittvekkende, fordøyelsesfremmende, magestyrkende, oppkvikkende, generelt styrkende, hjertestyrkende, og bidrar til å fjerne avfallsstoffer fra kroppen. Løpstikke regnes som et afrodisiakum (kjærlighetsmiddel) for både mennesker og husdyr. Denne tilknytningen til kjærlighetslivet har resultert i at planten på tysk kalles Liebstöckel, og på engelsk Lovage – på fransk Livèche.

Miljøet

Kyllingene lever i et rolig og tilrettelagt miljø. De har tilgang på torvbad og vaglepinner, slik at de kan utfolde seg og være i aktivitet. Dette gir bedre helse, trivsel og en innholdsrik hverdag for kyllingene.

I tilknytning til huset sitt, har de et spesialkonstruert uteareal, eller veranda, der de kan gå inn og ut etter eget ønske. Dagslys eller vinduer gjør at de følger naturlig døgnrytme.  På våre 3 gårder har de et stressfritt miljø med god plass. Det kan være maks 13 kyllinger pr m2 inneareal. (Maks. 36 kg pr. m2)

Den beste råvaren

Sammenliknet med andre kyllinger er Livèchekylling en mye bedre råvare; med mer smak og bedre struktur. Rett og slett et bedre utgangspunkt for å produsere de aller beste kyllingrettene i ditt repertoar.

Vi tilbyr, i tillegg til hel kylling, et bredt spekter av stykningsdeler av Livèchekyllingen. Det er viktig for oss å utnytte hele dyret, så ingen av delene går til spille. Vi sier som «nose to tail»-bevegelsens far Fergus Henderson; “If you’re going to kill the animal it seems only polite to use the whole thing!”

Stykningsdelene kommer både som ferske og
fryste varianter.

Livèchekylling slaktes kun én gang i uken og det er dedikerte spesialistskjærere på Nortura Hærland som håndskjærer disse produktene. Enkelte produkter blir også skåret av maskiner, men skjærerne Tommy og Thong skjærer alle de største kyllingene for hånd.

Se alle produkter